GRUPO PLAZA

levante ud 2 - 0 cd eldense

Bouldini i Fabricio es basten contra l'Eldense - Mario Lupión

| 24/09/2023 | 4 min, 3 seg

VALÈNCIA. Bouldini i Fabricio es van divertir davant un Eldense treballat, que va plantar cara, tot i que li va faltar la rebel·lia de fa una setmana a Barcelona. Els gols del marroquí i el brasiler van bastar al combinat de Javi Calleja per a tancar el triomf davant l'equip de Fernando Estévez en un partit basat en la sobrietat defensiva i l'oportunisme en l'ofensiva. Així van arribar els dos punts. Bouldini, en el primer temps, va aprofitar un forat i una magistral assistència de Lozano; i el descarat Fabricio, en el segon, va traure profit d'un error groller d'Íñigo Peña.

I és que no es va poder dir que Calleja no anara d'inici a pel partit si s'ha de jutjar per l'onze de partida. Quasi tota la seua pólvora estava en el camp, mentres Estévez mantenia la seua aposta de l'any amb el principal matís del carril de la dreta, on va entrar Miguelón per a assentar al màxim assistent del quadre vinaloponer. Amb eixe dibuix, l'Eldense va començar trobant el control i el Llevant, l'electricitat. En un quart d'hora, Cantero va generar dos ocasions clau que van poder obrir la llanda per als blaugranes: la primera la va enviar als llimbs; en la segona va cavalcar per la seua nova ubicació en banda esquerra fins a servir una pilota llèpola a Brugui. Guille Vallejo va volar per a negar-li el punt al 7 i, en el rebuig, Lozano va ajustar més del compte pràcticament en àrea xicoteta amb el meta ja venut.

Van ser les més clares fins que Bouldini va trobar un gegantesc forat a l'esquena de la defensa d'Elda. El primer a vore-ho va ser el mateix Lozano, que va servir per a la carrera del marroquí en ajustadísima posició i per a la definició perfecta, picada, per damunt de Vallejo, de nou només davant el perill. Bouldini va partir en posició reglamentària pels centímetres de la bota de Miguelón. Tant que van haver de corregir des de Las Rozas a Sánchez López, que, en primera instància, no havia donat el quint gol de la temporada per al de Casablanca. Va ser, en tot cas, en un dels pitjors moments de la vesprada per al Llevant: Poloni i Marc Mateu ja havien començat a explotar el feble costat de Capa per a obrir una mar de dubtes en la saga rival.

El gol va diluir per complet l'Eldense durant una bona estona. Encara Dani Gómez va poder obrir bretxa empalant una estètica volea que se'n va anar desviada abans d'un intermedi que va passar com el plom pel Ciutat. Amb els punts a la mà, el Llevant va baixar el pistó i bé va poder pecar de relaxació de no ser perquè els d'Estévez van reingressar del tot inoperants, tímids, massa cohibits. Van haver de passar molts minuts per a entrevore l'ullal de fa una setmana a Barcelona, que tant va témer Orriols durant la setmana, i del qual pareixia no quedar rastre. Va ser llavors quan Cris Montes va botar al verd i va liderar la rebel·lió. Primer va buscar l'esquadra dreta d'Andrés, després va estar a punt de caçar una pilota que va acabar passejant-se per l'àrea xicoteta.

Van ser les dos grans escomeses vinaloponeres abans que el Llevant dictara definitivament sentència. Un Fabricio recentment ingressat -i especialment juganer des de la seua entrada- va aprofitar un error garrafal d'Íñigo Piña per a fer el segon i, llavors sí, ofegar qualsevol reacció cuinada a Elda. El central no va encertar a buidar una pilota ploguda del cel i, després de camejar a l'aire, va perdre la cartera davant el veloç brasiler, que no va pestanyejar a l'hora d'encarar a Vallejo i passar a la xàrcia. Partit tancat i hora de divertir-se en el Ciutat: Pablo Martínez va tornar a vestir-se de curt set mesos després, València va escoltar l'aclaparadora ovació i el Llevant va sumar altres tres en la carrera del playoff.

Fitxa tècnica:

Llevant UD: Andrés Fernández, Capa (Vezo, m. 59), Postigo, Álex Muñoz, Valle, Oriol Rey, Lozano (Kocho, m. 72), Cantero, Brugui (Pablo Martínez, m. 89), Dani Gómez (Fabricio, m. 59), Bouldini (Algobia, m. 72).

CD Eldense: Guille Vallejo, Miguelón (Clemente, m, 76), Dumic, Íñigo Piña, Poloni, Sergio Ortuño, Timor (Youness, m. 60), Marc Mateu (Cris Montes, m. 67), Chapela (Juanto Ortuño, m 76), Andone (Álex Bernal, m. 67), Soberón.

Gols: Bouldini (1-0, m. 29), Fabricio (2-0, m. 81)

Targetes: Timor (m. 38), Andone (m. 64) per l'Eldense; Capa (m. 46) pel Llevant.

next