GRUPO PLAZA

dos conferències 

El que amagava l'ermita de Sant Blai de Borriana

| 20/05/2023 | 1 min, 4 seg

BORRIANA. L'Ajuntament de Borriana va posar en marxa fa tres anys les obres de reconstrucció i condicionament de l'entorn de l'ermita de Sant Blai i va presentar les I Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai, que constaven de dos conferències.

La primera conferència, impartida per l'arquitecte del Fabricant de Espheras Cooperativa d'arquitectura, Pascual Herrero i l'arqueòleg i director de Arqueocas, Patrimoni i Arqueologia, José Albelda, es va centrar en el projecte arquitectònic que ha creat el jardí arqueològic de l'entorn de l'ermita del patró de la ciutat.

La segona ponència, impartida per l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor va tindre com a tema principal les excavacions de l'entorn de Sant Blai.

Foto: El Fabricante de Espheras

Les dos van nàixer arran dels resultats i la informació que es van obtindre de les obres. A més, com assenyalava el regidor de cultura, Vicent Granel, "amb estes obres vam vore com la riquesa de Sant Blai és molt més gran de la que pensàvem. Vam creure convenient que tota eixa informació havia de passar a formar part també del patrimoni col·lectiu de la ciutadania. És mostra del poder de la cultura i la riquesa arquitectònica de Borriana".

next