GRUPO PLAZA

Este dimecres 31 de maig

El Torneig de Dramatúrgia aplega a Castelló a la busca dels autors més hàbils

| 31/05/2023 | 1 min, 23 seg

CASTELLÓ. El Teatre Principal de Castelló acull aquest dimecres 31 de maig, a les 19.00 hores, el segon assalt del Torneig de Dramatúrgia organitzat des de l’Institut Valencià de Cultura, que recorre tot el territori valencià.

El projecte va nàixer dins del prestigiós Festival Temporada Alta de Girona fa 12 anys davall el guiatge del dramaturg Jordi Casanovas, i en 2016 i 2017 el va organitzar València Creador.es, abans que agafara el relleu l’IVC.

Els dramaturgs valencians que participaran en el VII Torneig de Dramatúrgia són Isabel Caballero, Antonio Escámez, Marcos Luis Hernando, Isabel Martí, Tomàs Mestre, Eva Mir, David Sánchez Pacheco i Carmen Valera.

Els autors no coneixeran els actors que representaran el seu text fins a dos hores abans de la representació. El públic és qui votarà l’obra guanyadora en cada fase: quarts de final, semifinals i la gran final, que serà el 18 de juny en el Teatre Rialto de València. Una activitat emocionant i addictiva, que impulsa l’IVC, en què huit dramaturgues i dramaturgs s’enfrontaran per parelles presentant textos d’uns 30 minuts, llegits per dos actors o actrius professionals en un ring de boxa.

Després d’un primer combat organitzat a Alacant, el segon combat de quarts de final té lloc este dimecres 31 de maig, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló. Estarà protagonitzat pels textos d’Antonio Escámez, de malnom ‘la rajoleta d’Onda’, i Marcos Luis Hernando, ‘el intensito de Carabanchel’. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.

next