GRUPO PLAZA

tindran lloc més de 100 reunions professionals

Les editorials valencianes promouen un mercat de drets de traducció en el Saló del Còmic

| 27/02/2024 | 2 min, 38 seg

VALÈNCIA. Este divendres el Saló del Còmic de València torna al recinte de Fira València per a impulsar un any més la difusió i internacionalització de la vinyeta valenciana. Durant els dies 1, 2 i 3 de març, les editorials valencianes tornaran a gaudir d’un espai privilegiat de vora 400 metres quadrats d’exposició i una gran oportunitat per a continuar ampliant el mercat internacional.

Una vegada més, la col·laboració entre l’Associació d’Editorials del PV (AEPV), l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE) i Fira València renova el compromís de destacar la producció valenciana amb l’agrupació dels professionals del sector i amb el suport a la internacionalització dels seus catàlegs que, com ha assenyalat Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV, consolida el Saló com a “motor d’exportació” del nové art valencià.

El Mercat de Drets se celebrarà durant la jornada inaugural, l’1 de març, en el hall del Saló d’actes de la Fira, on tindran lloc més de 100 reunions professionals entre editorials internacionals i valencianes. A més, les editorials presents en la fira podran inscriure’s i sol·licitar reunions fins al 29 de febrer a través de la plataforma B2match.

Els encontres, que comptaran amb 10 editors i editores provinents de França, Portugal, Itàlia, Polònia, Dinamarca i Estats Units,  completaran l’edició més internacional del festival fins ara i promouran la creació de sinergies entre editorials de diferents països. Entre les participants, destaquen l’editorial nord-americana Ablaze, la polonesa Mandioca o la francesa Les Humanoïdes Associés.

La vesprada de divendres també estarà dedicada a la revisió de portfolios i treballs d’autors valencians per part de les editorials participants en el Mercat de Drets. D’esta manera, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), els il·lustradors de còmic valencià tindran l’oportunitat de mostrar la seua obra i establir relacions contractuals amb les editorials presents al Mercat de Drets.  

Tal com ha subratllat Àfrica Ramírez, el principal objectiu d'estos encontres és reforçar les xicotetes editorials i continuar facilitant “l’eixida al mercat dels seus productes” a través d’acords de col·laboració i venda dels drets de traducció en una fira que ha de ser entesa com a “punt de trobada internacional del món del còmic”.

Al Mercat de Drets li seguirà un cap de setmana amb una oferta d’activitats transversal i un ampli cartell de convidats nacional i internacional que va des d’autors de còmic fins a creadors de contingut, passant per mangakes, membres de la indústria audiovisual i del Cosplay. Entre la programació del Saló del Còmic, destaquen les exposicions, tallers, xerrades amb autors i propostes noves com la Zona Asia o el Joc & Roll organitzat per l’IVAJ.

next